×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fonds Margrethe en Henrik verdeelt geld

  Fonds Margrethe en Henrik verdeelt geld

  Het fonds van het koningspaar van Denemarken heeft bijna een half miljoen euro verdeeld onder instellingen in het land. Het fonds van koningin Margrethe en prins Henrik steunt allerlei culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke initiatieven in Denemarken.


  Het gaat dan vooral om initiatieven die in de opstartfase zitten en wel een financiële impuls kunnen gebruiken. Zo krijgen de makers van een documentaire over het Deense Koninklijke Ballet een bijdrage. Verder is er geld voor vluchtelingenhulp en een project in Oekraïne van de Deense tak van het Rode Kruis.

  Een aantal musea krijgt een financiële bijdrage om speciale tentoonstellingen mogelijk te maken. Ook schenkt het koninklijk paar geld voor het uitgeven van boeken over kunst en cultuur. Daarnaast worden een aantal projecten in het buitenland gesteund waarbij Deense organisaties zijn betrokken. Het Nationale Museum krijgt geld voor een renovatie van een ereboog bij het Serampore College in India en ook gaat er geld naar een organisatie die opkomt voor het behoud van de orang-oetan op Borneo.

  19 december 2017 - 09:28