×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felicitaties voor 85-jarige prinses Astrid

  Felicitaties voor 85-jarige prinses Astrid

  Prinses Astrid van Noorwegen is jarig. De oudere zus van de Noorse koning Harald V viert zondag haar 85e verjaardag. Het Noorse hof biedt de Noren tot maandag 9.00 uur de mogelijkheid om de prinses te feliciteren via een online register. Alle felicitaties worden daarna afgedrukt en aan Astrid overhandigd.


  Vrijdagavond hielden koning Harald en koningin Sonja al een diner voor de 85-jarige prinses in het Koninklijk Paleis in Oslo. Die dag gaf het Noorse koningshuis ook al nieuwe portretten van de hoffotograaf vrij. Op een van de foto's poseert Astrid samen met haar hondje. Op het tweede portret staat ze in de gang van het koninklijk paleis.

  Astrid werd op 12 februari 1932 geboren in Oslo als tweede dochter van kroonprins Olaf en kroonprinses Märtha. Ze is vernoemd naar haar tante koningin Astrid van België. Astrid is nog immer actief voor het Noorse koningshuis en vertegenwoordigt de koning tijdens verschillende gelegenheden.

  Ze is zeer geïnteresseerd in sport en gaat vaak met haar broer Harald kijken naar het schansspringen of de biatlon bij Holmenkollen of andere grote sportevenementen. Volgens het Noorse hof heeft ze maar weinig wedstrijden op Holmenkollen gemist. In 2014 vergezelde ze prinses Beatrix bij de wereldbekerwedstrijden noords skiën.

  Astrid is ruim twee jaar weduwe. Haar man Johan Martin Ferner overleed in januari 2015 op 87-jarige leeftijd.

  12 februari 2017 - 14:39