Märtha Louise En Durek Foto 2

Een sjamaan – maar wat is dat eigenlijk?

Durek Verrett, de aanstaande verloofde van de Noorse prinses Märtha Louise, noemt zichzelf sjamaan. Maar wat betekent dat?

Sjamanen zijn van oudsher de mannen – en soms vrouwen – die voor de stam het contact met het hogere onderhielden. Sjamanen konden – en kunnen – vliegen en met dieren praten. Om maar eens wat te noemen.

Verrett gebruikt de term wat losser. De Amerikaan heeft naar eigen zeggen Noorse, Indische en  Haïtiaanse roots. Op het sjamanisme kwam hij op via new age, de beweging die een halve eeuw geleden alles wat maar spiritueel was in de grote kookpot gooide.

Volgens zijn website wil hij die spiritualiteit begrijpelijk maken voor iedereen. Een boodschap die in de wereld van de celebrities goed aansloeg. Niet bij iedereen trouwens. Veel Noren vinden hem een charlatan.

Zelf is hij ook niet te beroerd om olie op het vuur te gooien. Zo liet hij 3 jaar geleden weten dat hij 3 tot 4 keer per dag seks had met de prinses. Wat de Noren niet fijn vonden om te horen. Koning Harald nam haar zelfs de koninklijke titel af.

‘Zij vraagt dan altijd: ga je klaarkomen? Ik zeg dan nee, ik ga je zo veel orgasmes geven als je wil. Als je wil, kan ik nog een paar uur volhouden. Voor mij maakt het niets uit.’

Seks is toch al een ding voor hem. Zo heeft hij de theorie dat vrouwen liefst met meerdere mannen het bed moeten delen: ‘Als vrouwen met veel mensen naar bed gaan, gebeurt er iets met hun vagina. Dat moet worden opgeruimd. Ik bied daar oefeningen voor aan.’

Tegen een aardig bedrag uiteraard.

LEES OOK:

DEZE VERWACHTINGEN HEEFT SJAMAAN DUREK VERRETT VAN HUWELIJK MET PRINSES MÄRTHA LOUISE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.