×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Echtgenoot Birgitta van Zweden overleden

  Johann Georg von Hohenzollern (83) stierf in München

  Echtgenoot Birgitta van Zweden overleden

  Prins Johann Georg von Hohenzollern, de echtgenoot van de Zweedse prinses Birgitta, is woensdag in een ziekenhuis te München overleden. Dat maakte het Zweedse hof bekend. Johann Georg is 83 jaar geworden.


  Koning Carl Gustaf liet het volgende melden bij het overlijden van zijn zwager: 'Mijn familie en ik hebben met grote droefenis vernomen dat prinses Birgitta's echtgenoot prins Johan Georg von Hohenzollern is overleden. Onze gedachten gaan uit naar prinses Birgitta en haar familie.'

  De prinses, een oudere zus van de Zweedse koning, trouwde op 25 mei 1961 in het Koninklijk Paleis van Stockholm voor de wet met de Duitse prins Johann Georg. Hun kerkelijk huwelijk, een rooms-katholieke plechtigheid, vond vijf dagen later plaats in Sigmaringen.

  Door haar huwelijk met een prins kon Birgitta het predicaat 'Koninklijke Hoogheid' behouden en bleef ze ook lid van het Zweedse Koninklijk Huis, in tegenstelling tot haar drie zussen. Die trouwden met een burgerman en verloren daarmee hun positie in het Koninklijk Huis.

  Birgitta en Johann Georg kregen drie kinderen, Carl Christian (53), Désirée (52) en Hubertus (49). Het paar vervulde na hun huwelijk geen openbare optredens. De twee scheidden later van tafel en bed, maar bleven officieel getrouwd. Ook konden ze het nog altijd goed met elkaar vinden. Ze verschenen bijvoorbeeld samen bij grote gebeurtenissen aan het Zweedse hof, zoals het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel in 2010.

  2 maart 2016 - 14:17