(resend) Finland Anniversary Independence

Dit stellen de Zweedse royals door het coronavirus een jaartje uit

Vanwege de striktere coronamaatregelen heeft het Zweedse besloten om het een en ander uit te stellen. Hoewel Zweden bekend stond om hun ‘losse’ aanpak is ook daar de situatie ‘zeer ernstig’ geworden volgens de premier Stefan Löfven.

De Zweedse royals zullen daarom de eerstkomende koninklijke bezoeken aan historische provincies te verschuiven naar volgend jaar. Het gaat in eerste instantie om de bezoeken van het kroonprinselijk paar aan Örebro (5 november) en Uppsala (11 november). Over de drie overige bezoeken die nog voor dit najaar waren gepland, is nog geen beslissing genomen.

In september maakte koning Carl Gustaf bekend dat de koninklijke familie alle 21 provincies zou gaan bezoeken om ter plekke te horen wat de gevolgen zijn geweest van de coronacrisis voor met name gezondheidszorg, cultuur en bedrijfsleven. Het koningspaar gaf zelf op 12 oktober de aftrap in ‘Stockholms län’- de provincie Stockholm. Daarna namen kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel en prins Carl Philip en prinses Sofia het estafettestokje over. In verschillende samenstelling werden respectievelijk Västmanland, Södermanland en Värmland bezocht. Deze week stond een visite aan Daniels thuisprovincie op het programma.

LEES OOK:

Zo lief! Bekijk de eerste babyfoto van het kroonprinselijk paar van Albanië

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.