Sweden National Day

Deze handige vaardigheid heeft koningin Silvia geleerd tijdens de pandemie

De Zweedse koningin Silvia heeft geprobeerd om tijdens de coronacrisis haar tijd zo nuttig mogelijk te gebruiken. Hoewel het geen gemakkelijke opgave voor haar was, leerde ze hoe ze moest omgaan met een computer en smartphone. “En dat terwijl ik nooit vrienden was met technische dingen”, zegt ze in Kungahuset 2020, het jaaroverzicht van TV4.

Haar nieuwe vaardigheden kon ze gelijk goed, want het koninklijk paar zat in 2020 grotendeels in zelfisolatie op slot Stenhammar. Silvia en Carl Gustaf werkten vanuit huis en maakten dus veel gebruik van de computer om videoconferenties bij te wonen.

De koningin vertelt vol trots dat ze een belangrijke conferentie van de Verenigde Naties had geopend. “Dat was een geweldige ervaring. Ik zat gewoon thuis!” Ook Carl Gustaf vertelt tegen TV4 blij te zijn dat hij dankzij de techniek toch veel van zijn werkzaamheden heeft voort kunnen zetten. Toch zet de vorst wel wat kanttekeningen. “Het is niet hetzelfde”, zegt hij over videoconferenties. “In sommige gevallen werkt het wel goed, maar je mist toch de warmte en het gevoel dat je bij een lijfelijke ontmoeting hebt.”

In het programma ‘Kungahuset 2020’ kijkt TV4 samen met de koning en koningin terug op het afgelopen jaar. Silvia vertelt nog een keer hoe blij ze is met haar buren. Die deden boodschappen voor haar toen ze in zelfisolatie zat. Ook zegt ze dat ze zich door de gedwongen zelfisolatie “een echte 70-plusser voelde”. Die uitspraak had ze eerder dit jaar ook al gedaan.

LEES OOK:

Dit doen Charles en Camilla met bekende sterren voor de kerst

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.