×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Denen: toelage ex-prinses moet worden stopgezet

  Gravin Alexandra krijgt nu nog 286.000 euro per jaar

  Denen: toelage ex-prinses moet worden stopgezet

  Het is tijd dat de jaarlijkse staatstoelage voor gravin Alexandra, de ex-vrouw van prins Joachim, wordt stopgezet. Dat vindt 65 procent van de Denen volgens een door het boulevardblad BT gepubliceerde peiling van TNS Gallup. Alexandra ontvangt jaarlijks 286.000 euro, meer dan haar voormalige schoonzus kroonprinses Mary, aldus BT.


  Alexandra huwde in 1995 met prins Joachim en samen kregen ze twee kinderen, de prinsen Nikolai en Felix. In 2005 volgde de scheiding, waarbij Alexandra aanvankelijk haar titel van prinses behield. Pas toen ze hertrouwde met de fotograaf Martin Jørgensen, met wie ze naar verluidt al tijdens haar huwelijk een relatie had, werd ze gravin in plaats van prinses.

  Alexandra, vorige maand 50 jaar geworden, behield echter de eerder afgesproken toelage, die mede is bedoeld voor de opvoeding van de prinsen. Ze is geen lid meer van de koninklijke familie, maar is wel present bij grote gebeurtenissen zoals het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Margrethe en de viering van de 80e verjaardag van prins-gemaal Henrik eerder dit jaar.

  Volgens BT kan het geld dat Alexandra krijgt beter worden besteed aan de 'hardwerkende en veel populairdere kroonprinses Mary'.

  13 juli 2014 - 19:03