×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense royals geven ton aan arme kinderen

  Deense royals geven ton aan arme kinderen

  De Deense koningin Margrethe en haar man prins Henrik en kroonprins Frederik en zijn echtgenote kroonprinses Mary hebben de portemonnee getrokken voor arme kinderen. Het viertal doneert in totaal 750.000 kronen (ruim 100.000 euro) aan een Deense goededoelenactie.


  Margrethe en Henrik leveren een bijdrage van 500.000 kronen (ruim 67.000 euro) aan ‘Danmarks Indsamling’, Frederik en Mary maken 250.000 kronen (bijna 34.000 euro) over. Het geld komt uit de stichtingen van beide paren, maakte het Deense hof bekend.

  Twaalf Deense goede doelen bundelen jaarlijks de krachten om onder de noemer Danmarks Indsamling geld in te zamelen. Dit jaar is het motto ‘geen kind moet hongerlijden’ en gaat de opbrengst naar landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

  Aan de jaarlijkse inzamelingsactie is een televisie-actie gekoppeld. Daaraan werkten in het verleden vaker leden van de koninklijke familie mee. Zo woonden Frederik en Mary in 2015 een deel van de rechtstreekse uitzending bij en spraken ze in 2013 reclamespotjes in voor de goededoelenactie.

  5 februari 2017 - 14:23