Deense prinses Josephine wuift voor camera

Ze is pas 3 jaar oud, maar weet nu al hoe ze moet wuiven voor de camera. De Deense prinses Josephine zwaaide verlegen naar de pers toen ze aan de arm van haar moeder, kroonprinses Mary, naar de fotosessie ter ere van de verjaardag van prins-gemaal Henrik wandelde.

Haar grootvader vierde woensdag zijn 80e verjaardag op Château de Cayx, zijn buitenverblijf in het zuiden van Frankrijk. Op de fotoshoot na was de viering een privéaangelegenheid. Ook Josephine's tweelingbroer prins Vincent en hun oudere broer prins Christian (8) en zus prinses Isabella (7) waren op bezoek bij hun opa.

Henrik was tijdens de fotosessie het stralende middelpunt op een bankje voor het kasteel. Links van hem zaten zijn zoon kroonprins Frederik en diens gezien. Aan de andere kant hadden zijn jongste zoon prins Joachim, prinses Marie en de kinderen Nikolai, Felix, Henrik en kleine Athena plaatsgenomen. Ook koningin Margrethe II zat stralend tussen het nageslacht.

De Deense koninklijke familie was overwegend gekleed in vrijetijdskleding. De kinderen droegen vrij eenvoudige jurkjes en sandaaltjes (meisjes) en veelal korte broeken met een shirt of blouse (jongens). Mary droeg een opvallend lange, groene jurk, Frederik had voor een korte broek, een blouse en loafers gekozen. Terwijl Henrik een neutrale bruine broek en witte blouse droeg, had Margrethe een opvallende rood-wit gestipte jurk uit de kast getoverd.