×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense prinses Josephine wuift voor camera

  Tijdens fotosessie voor jarige prins-gemaal Henrik

  Deense prinses Josephine wuift voor camera

  Ze is pas 3 jaar oud, maar weet nu al hoe ze moet wuiven voor de camera. De Deense prinses Josephine zwaaide verlegen naar de pers toen ze aan de arm van haar moeder, kroonprinses Mary, naar de fotosessie ter ere van de verjaardag van prins-gemaal Henrik wandelde.


  Haar grootvader vierde woensdag zijn 80e verjaardag op Château de Cayx, zijn buitenverblijf in het zuiden van Frankrijk. Op de fotoshoot na was de viering een privéaangelegenheid. Ook Josephine's tweelingbroer prins Vincent en hun oudere broer prins Christian (8) en zus prinses Isabella (7) waren op bezoek bij hun opa.

  Henrik was tijdens de fotosessie het stralende middelpunt op een bankje voor het kasteel. Links van hem zaten zijn zoon kroonprins Frederik en diens gezien. Aan de andere kant hadden zijn jongste zoon prins Joachim, prinses Marie en de kinderen Nikolai, Felix, Henrik en kleine Athena plaatsgenomen. Ook koningin Margrethe II zat stralend tussen het nageslacht.

  De Deense koninklijke familie was overwegend gekleed in vrijetijdskleding. De kinderen droegen vrij eenvoudige jurkjes en sandaaltjes (meisjes) en veelal korte broeken met een shirt of blouse (jongens). Mary droeg een opvallend lange, groene jurk, Frederik had voor een korte broek, een blouse en loafers gekozen. Terwijl Henrik een neutrale bruine broek en witte blouse droeg, had Margrethe een opvallende rood-wit gestipte jurk uit de kast getoverd.

  12 juni 2014 - 10:05