×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Elisabeth (83) overleden

  Prinses Elisabeth (83) overleden

  De Deense prinses Elisabeth is overleden. De nicht van koningin Margrethe stierf dinsdag om 18.15 uur in het bijzijn van haar familie op 83-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Dat heeft het Deense hof woensdag bekendgemaakt.


  Elisabeth was twaalfde in lijn van troonopvolging. Haar vader prins Knud was de jongere broer van Frederik IX, de vader van koningin Margrethe. Elisabeth was de eerste kleindochter van Christian X, zelf werd Margrethe vijf jaar later geboren.

  Gedurende haar leven was Elisabeth lange tijd werkzaam op het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken. De prinses trouwde nooit en kreeg ook geen kinderen. Wel leefde ze ruim 25 jaar, tot zijn overlijden in 1997, samen met Claus Hermansen. Haar laatste jaren bracht de prinses door in Slot Sorgenfri bij Lyngby, het paleis dat haar ouders prins Knud en prinses Caroline-Mathilde werd aangeboden.

  De uitvaart van prinses Elisabeth vindt plaats in de kerk van Lyngby. Daarna krijgt ze haar laatste rustplaats naast Claus Hermansen.

  20 juni 2018 - 08:29