×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense prins Joachim gaat verhuizen

  Stichting neemt beheer Schackenborg Slot over

  Deense prins Joachim gaat verhuizen

  De Deense prins Joachim verhuist met zijn gezin naar Kopenhagen. Dat heeft het hof bekendgemaakt op de eigen website.


  Er is een stichting opgericht voor het beheer van Schackenborg Slot in Møgeltønder in het zuiden van Jutland. Joachim kreeg het in 1995 als geschenk bij zijn eerste huwelijk. Volgens de persmedeling kan hij het managen van het kasteel en de bijbehorende landbouwactiviteiten niet combineren met zijn toenemende werkzaamheden als lid van de koninklijke familie. Ook echtgenote prinses Marie zou met de gezamenlijke kinderen Henrik (5) en Athena (2) liever in de hoofdstad verblijven.

  Joachim (45), de tweede zoon van koningin Margrethe, gaat voorlopig wonen in het koninklijk paleis, waar hij zijn eigen appartement heeft. Prins Joachim en prinses Marie blijven wel betrokken bij de exploitatie van Schackenborg en zij hebben ook een fiks bedrag gestort in de kas van de stichting, gelijk aan de waarde van het slot in 1995 (1,8 miljoen euro). Het prinselijk gezin zal ook af en toe nog op Schackenborg verblijven, aldus het hof. "Marie en ik zijn blij met de gevonden oplossing. Het is een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen van Schackenborg, maar ik ben ervan overtuigd dat het voor de toekomst van Schackenborg het beste is”, aldus prins Joachim.

  Een gisse makelaar heeft hem in de boulevardkrant BT woensdag al meteen een aanlokkelijk voorstel gedaan voor de aankoop van Prins Harald’s paleis, een woning van 1251 vierkante meter die eerder bezit was van de koninklijke familie en die op steenworp afstand ligt van het huis van Joachims ex, gravin Alexandra en haar tweede man Martin Jørgensen. "Dat is makkelijk voor hun kinderen Felix en Nikolai”, aldus de behulpzame makelaar Jan Fog. De vraagprijs valt volgens hem ook mee: 3,3 miljoen euro.

  2 juli 2014 - 14:05