×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense kroonprinses Mary in Myanmar

  Op reis voor Deense Vluchtelingenraad

  Deense kroonprinses Mary in Myanmar

  Kroonprinses Mary van Denemarken heeft tijdens haar bezoek aan Myanmar moslimkinderen gesproken in vluchtelingenkampen. Dit deed ze in de buurt van de havenstad Sittwe in de deelstaat Rakhine.


  In de deelstaat in het grensgebied met Bangladesh is de Deense Vluchtelingenraad actief met hulp aan de moslimminderheid. De kroonprinses is beschermvrouw van de Vluchtelingenraad en keek in Myanmar naar de opvang van met name vrouwen en kinderen.

  De kroonprinses bezocht daarnaast Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Daar bracht ze een bezoek aan een kliniek voor vrouwen en kinderen. De kliniek krijgt steun van Denemarken en het VN-bevolkingsfonds UNFPA. Mary is ook beschermvrouw van de VN-organisatie.

  Het bezoek van de kroonprinses aan Myanmar duurde drie dagen.

  13 januari 2014 - 11:47