×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense koningin vraagt aandacht voor vluchtelingen

  In nieuwjaarstoespraak

  Deense koningin vraagt aandacht voor vluchtelingen

  De Deense koningin Margrethe heeft woensdag haar nieuwjaarstoespraak gehouden. Ze besteedde onder meer aandacht aan de opvang van vluchtelingen, het bezoek van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary aan Groenland en de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.


  Margrethe begon haar toespraak met een oproep aan alle Denen om meer van elkaar te verwachten. ''Het is een kwestie van elkaar vertrouwen, een kwestie van geloven in kansen voor elkaar'', aldus de koningin. Ook riep ze jonge mensen op om zich vooral in te spannen voor hun toekomst en alle Denen om zich in te zetten voor hun eigen maatschappij. ''Als niemand iets doet dan zal er niets ten goede veranderen.''

  De Deense koningin bedankte ook een aantal mensen in haar toespraak. Zo was er een dankwoord voor iedereen die afgelopen jaar had geholpen bij het opvangen van (voornamelijk Syrische) vluchtelingen en bedankte Margrethe Groenland voor het warme welkom dat haar zoon Frederik en zijn vrouw Mary kregen tijdens hun officiële bezoek aan het land afgelopen zomer.

  Verder besteedde Margrethe aandacht aan de herdenking van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog en de herdenking van de Slag van Dybbøl van 1864. Het was indertijd de beslissende slag in de Tweede Duits-Deense Oorlog.

  1 januari 2015 - 09:57