×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deens koningsschip klaar voor reis langs Groenlandse kust

  Frederik en Mary bezoeken Groenland met kinderen

  Deens koningsschip klaar voor reis langs Groenlandse kust

  Het Deense koningsschip Dannebrog ligt in de haven van Narsarsuaq op Groenland klaar voor het begin van het kroonprinselijk bezoek aan dit autonome deel van het Deense koninkrijk. Van 1 tot en met 8 augustus reizen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary met hun vier kinderen langs de zuidwestkust van Groenland om de kustgemeenten te bezoeken.


  De tocht eindigt in de Groenlandse hoofdstad Nuuk. Het 78 meter lange koninklijke jacht dient als verblijfplaats voor het kroonprinselijk gezin, dat overdag aan wal gaat en ’s nachts op de Dannebrog – vernoemd naar de Deense vlag, die zo heet – slaapt terwijl het schip naar de volgende haven vaart.

  De Deense koninklijke familie gebruikt de sinds 1932 in gebruik zijnde boot elke zomer voor streekbezoeken, zowel in Denemarken als aan Groenland en de Faeröer. In het kielzog vaart dan een marineschip mee, waar ook media logies krijgen. Dannebrog heeft volgens de website van het koninklijk huis al meer dan 400.000 nautische mijlen (741.000 km) afgelegd, en heeft zo’n beetje elke Deens, Groenlandse en Faeröerse haven wel aangedaan. Het schip wordt ook gebruikt voor vakanties – in de Middellandse Zee met name – en heeft ook al in het Caribisch gebied gevaren.

  De bemanning van het schip, waarvan de koninklijke hutten door koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn ingericht, wordt geleverd door de marine. De officieren doen meestal twee tot vier jaar dienst op Dannebrog, andere bemanningsleden dienen slechts één zomer.

  30 juli 2014 - 15:09