×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dannebrog weer klaar voor gebruik

  Dannebrog weer klaar voor gebruik

  De Deense koningin Margrethe kan weer het ruime sop kiezen. Woensdag is haar koninklijke schip 'Dannebrog' weer officieel in gebruik genomen voor een nieuw vaarseizoen. De nieuwe bemanning is getraind en koningin Margrethe kwam in de haven van Kopenhagen persoonlijk kijken of alles in orde was.


  Margrethe maakt volgende week ook al meteen gebruik van haar geliefde schip, wanneer dit bij de festiviteiten rond de tachtigste verjaardagen van koning Harald en koningin Sonja als thuisbasis dient in Oslo. De Deense koninklijke familie slaapt dan aan boord van de Dannebrog, en maakt er ook een tochtje mee door de Oslofjord. Dat gebeurt samen met het Noorse 'koningsschip' Norge.

  De bemanning van Dannebrog bestaat uit een kleine kern van beroepsmilitairen en een grotere groep van verse matrozen. Die zijn in de wintermaanden opgeleid om een seizoen dienst te doen op het schip. In april is de Dannebrog in de vaart genomen, en heeft de bemanning ook in de praktijk ervaring opgedaan. Ook zijn er al verkenningstochten uitgevoerd naar de havens in de gemeenten waar de koningin tijdens de zomermaanden op streekbezoek gaat: Kalundborg, Mariagerfjord en Bornholm.

  De Noorse koning Harald neemt donderdag zijn 'koningsschip' Norge voor het eerst dit vaarseizoen in gebruik. Net op tijd voor de festiviteiten van volgende week, wanneer de koninklijke gasten op het dubbele verjaardagsfeest ook worden getrakteerd op een vaartocht in de fjord.

  3 mei 2017 - 13:47