×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Chris O’Neill: ‘Belastingzaak is opgelost’

  Man van prinses Madeleine reageert op mediaberichten

  Chris O’Neill: ‘Belastingzaak is opgelost’

  Chris O'Neill, de man van de Zweedse prinses Madeleine, had een belastingschuld. Dat meldde de Zweedse krant Expressen. Volgens de krant moest O'Neill de Amerikaanse staat nog zo'n 43.030 dollar (37.000 euro) terugbetalen omdat hij geen belasting had betaald over het appartement dat hij in New York heeft. Inmiddels heeft O'Neill gereageerd en verklaard dat de informatie in de krant is verouderd.


  Volgens Expressen ging het om het appartement dat O'Neill in 2013 kocht. Dat is niet het appartement waar Chris en Madeleine in de afgelopen periode hebben gewoond, dat was namelijk een huurhuis.

  Madeleine en haar echtgenoot besloten in december terug te keren naar Zweden, waar ze zich definitief gaan settelen is nog niet bekend. De dochter van koning Carl Gustaf bevalt later dit jaar van haar tweede kindje.

  Update:

  Chris O'Neill heeft via de website van het Zweedse koninklijk huis gereageerd:

  “Ik kom al mijn fiscale verplichtingen na. De betaling van alle onroerend-goedbelasting die aan mij verbonden rechtspersonen nog schuldig zijn, zal worden afgehandeld. Op 14 januari 2015 heeft de New York State Department of Taxation and Finance [de belastingautoriteit van New York, red.] ingestemd met het annuleren van een belastingbevelschrift, nadat ze hadden geaccepteerd dat er een fout was gemaakt. De informatie die vandaag in de kranten wordt geciteerd in verband met deze zaak, is daarom niet langer van toepassing.”

  22 januari 2015 - 13:55