Chris O’Neill: ‘Belastingzaak is opgelost’

Chris O'Neill, de man van de Zweedse prinses Madeleine, had een belastingschuld. Dat meldde de Zweedse krant Expressen. Volgens de krant moest O'Neill de Amerikaanse staat nog zo'n 43.030 dollar (37.000 euro) terugbetalen omdat hij geen belasting had betaald over het appartement dat hij in New York heeft. Inmiddels heeft O'Neill gereageerd en verklaard dat de informatie in de krant is verouderd.

Volgens Expressen ging het om het appartement dat O'Neill in 2013 kocht. Dat is niet het appartement waar Chris en Madeleine in de afgelopen periode hebben gewoond, dat was namelijk een huurhuis.

Madeleine en haar echtgenoot besloten in december terug te keren naar Zweden, waar ze zich definitief gaan settelen is nog niet bekend. De dochter van koning Carl Gustaf bevalt later dit jaar van haar tweede kindje.

Update:

Chris O'Neill heeft via de website van het Zweedse koninklijk huis gereageerd:

“Ik kom al mijn fiscale verplichtingen na. De betaling van alle onroerend-goedbelasting die aan mij verbonden rechtspersonen nog schuldig zijn, zal worden afgehandeld. Op 14 januari 2015 heeft de New York State Department of Taxation and Finance [de belastingautoriteit van New York, red.] ingestemd met het annuleren van een belastingbevelschrift, nadat ze hadden geaccepteerd dat er een fout was gemaakt. De informatie die vandaag in de kranten wordt geciteerd in verband met deze zaak, is daarom niet langer van toepassing.”