×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip en Sofia willen vrije keuze voor kinderen

  Niet langer aangesproken als Koninklijke Hoogheid

  Carl Philip en Sofia willen vrije keuze voor kinderen

  Prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia zijn maar wat blij dat hun kinderen niet langer lid zijn van het Zweedse koninklijk huis. Dat geldt ook voor prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill. Beide koppels roemen op Instagram de extra vrijheid voor hun kinderen.

  “Vandaag kondigde de koning aan dat onze kinderen niet langer worden aangesproken als Koninklijke Hoogheid. We zien dit als positief, omdat Alexander en Gabriel vrijere keuzes in het leven zullen hebben”, lieten Carl Philip en Sofia weten via hun officiële Instagramaccount. Wel blijven de kinderen lid van de koninklijke familie en behouden ze hun titels hertog van Södermanland en hertog van Dalarna, “die we waarderen en waar we trots op zijn”. “Onze familie heeft sterke banden met beide landschappen en we blijven ons daarvoor inzetten.”

  Ook Madeleine en Christopher vinden het prettig dat hun kinderen prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne als ze opgegroeid zijn geen officiële taken hoeven te vervullen. “We zijn blij dat onze kinderen nu een grotere kans krijgen om hun eigen leven als individu in de toekomst vorm te geven.”

  Maandag maakte de Zweedse koning Carl Gustaf officieel bekend het aantal leden van het koninklijk huis te verkleinen. De prinsjes en prinsesjes blijven wel lid van de koninklijke familie, maar mogen niet meer aangesproken worden als Koninklijke Hoogheid. Voor de kinderen van kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel, prinses Estelle en prins Oscar, verandert er niets.

  8 oktober 2019 - 16:28