Carl Philip en Sofia willen donaties, geen cadeaus bij doop zoon

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia willen geen cadeaus voor hun zoontje Alexander, die vrijdag wordt gedoopt. Het stel wil liever donaties voor Project Playground, de stichting waarvoor Sofia zich inzet, of hun eigen stichting.

Op verzoek van Carl Philip en Sofia is op de uitnodiging voor de doop een donatie als cadeautip gezet. “Dat is wat ze het liefste willen”, zegt een woordvoerder van het Zweedse hof tegen Expressen. “Ze zien het als een mogelijkheid stichtingen te steunen die ze een bijzonder warm hart toedragen.”

De ‘Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse’ werd vorig jaar opgericht nadat Carl Philip en Sofia in juni trouwden. De stichting heeft pesten en dyslexie als speerpunten. Woensdag nog nodigden de prins en prinses een groep kinderen uit op het Koninklijk Paleis in Stockholm om te praten over privacy en gedrag op internet.

Sofia stond in 2010 aan de wieg van Project Playground. De stichting, die ze oprichtte met Frida Vesterberg, maakt zich hard voor kwetsbare kinderen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen