×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip en Sofia willen donaties, geen cadeaus bij doop zoon

  Carl Philip en Sofia willen donaties, geen cadeaus bij doop zoon

  De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia willen geen cadeaus voor hun zoontje Alexander, die vrijdag wordt gedoopt. Het stel wil liever donaties voor Project Playground, de stichting waarvoor Sofia zich inzet, of hun eigen stichting.


  Op verzoek van Carl Philip en Sofia is op de uitnodiging voor de doop een donatie als cadeautip gezet. “Dat is wat ze het liefste willen”, zegt een woordvoerder van het Zweedse hof tegen Expressen. “Ze zien het als een mogelijkheid stichtingen te steunen die ze een bijzonder warm hart toedragen.”

  De ‘Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse’ werd vorig jaar opgericht nadat Carl Philip en Sofia in juni trouwden. De stichting heeft pesten en dyslexie als speerpunten. Woensdag nog nodigden de prins en prinses een groep kinderen uit op het Koninklijk Paleis in Stockholm om te praten over privacy en gedrag op internet.

  Sofia stond in 2010 aan de wieg van Project Playground. De stichting, die ze oprichtte met Frida Vesterberg, maakt zich hard voor kwetsbare kinderen.

  8 september 2016 - 11:54