×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf reikt prijs uit aan dochter Victoria

  Carl Gustaf reikt prijs uit aan dochter Victoria

  De Zweedse kroonprinses Victoria is uitgeroepen tot Ölander van het jaar. Ze ontving de prijs donderdag uit handen van haar vader koning Carl Gustaf op Slot Solliden, het zomerverblijf van de koninklijke familie dat gevestigd is op het eiland Öland in de Oostzee.


  De Ölander van het jaar wordt jaarlijks gekozen door de krant Barometern en de staatsomroep Sveriges Radio. De prijs is voor de inwoner van het eiland die in het achterliggende jaar iets bijzonders heeft gedaan waardoor Öland positief in het nieuws is gekomen.

  Victoria, iedere zomer immers ook voor even een Ölander, kreeg de prijs omdat ze volgens de jury haar liefde voor Öland altijd uitspreekt en vanwege haar betrokkenheid bij het landschap en de bevolking. Koning Carl Gustaf kreeg de prijs zelf in 1996. Hij zat toen twintig jaar op de troon.

  6 juli 2018 - 14:41