×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf naar gebied bosbranden

  Zweedse koning geïnformeerd over bluswerkzaamheden

  Carl Gustaf naar gebied bosbranden

  De Zweedse koning Carl Gustaf reisde woensdag af naar Ramnäs om zich te laten informeren over de bosbranden in de regio Västmanland.


  Op de website van het Zweedse koningshuis staat een foto van zijn bezoek. De bosbrand die sinds donderdag woedt in Västmanland is de grootste bosbrand in de recente geschiedenis van Zweden. De brandweer en vele vrijwilligers bestrijden de brandhaarden met vliegtuigen die grote hoeveelheden water over het gebied lozen.

  De Zweden krijgen hulp van Italiaanse en Franse blusvliegtuigen en hebben de beschikking over 14 helikopters. De autoriteiten hebben woensdag gemeld dat het dorp Norberg niet langer door de branden wordt bedreigd. Ook de historische hoogovens van Engelsberg, die op de werelderfgoedlijst staan, lijken te zijn gered.

  Dinsdag liet koning Carl Gustaf al weten de bosbranden in zijn land nauwlettend te volgen. Hij laat zich door de betrokken autoriteiten constant informeren. "Dit is een van de grootste bosbranden in Zweden in de moderne tijd. Ik voel me enorm betrokken bij de mensen die zijn gevraagd om hun huizen te verlaten”, aldus de koning. Ook leeft hij mee met degenen die hun bossen en velden in rook hebben zien opgaan. "Ik begrijp ook dat het een zeer moeilijke situatie is voor iedereen die de branden probeert te bestrijden."

  6 augustus 2014 - 17:22