×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf en Victoria ontvangen nieuwe regering

  Ministerraad in het Koninklijk Paleis

  Carl Gustaf en Victoria ontvangen nieuwe regering

  Premier Stefan Löfven van Zweden heeft vrijdag zijn regering gepresenteerd. In het Koninklijk Paleis in Stockholm poseerden koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria met de premier, zijn nieuwe ploeg en de nieuwe parlementsvoorzitter Urban Ahlin.


  De ministers worden door twee partijen geleverd: de sociaaldemocraten van Löfven en de Groenen. De partijen vormden na de verkiezingen van half september een minderheidsregering.

  Zoals verwacht heeft Löfven partijgenoot Magdalena Andersson benoemd als minister van Financiën. Margot Wallström, onder meer oud EU-commissaris voor milieu en eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, komt op Buitenlandse Zaken. Bij de presentatie van zijn kabinet vroeg de nieuwbakken premier om brede steun voor zijn plannen om de sociale zekerheid en het onderwijs te verbeteren en banen te creëren.

  Het centrumlinkse blok won de verkiezingen, maar kan niet rekenen op een meerderheid in het parlement. Ook centrumrechts haalde het niet. De extreem rechtse Zweden Democraten haalden bijna 13 procent van de stemmen waardoor geen van de traditionele machtsblokken een stevig mandaat hebben.

  3 oktober 2014 - 15:07