×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf en Silvia naar begrafenis zwager

  Uitvaart Johann Georg von Hohenzollern in Sigmaringen

  Carl Gustaf en Silvia naar begrafenis zwager

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia wonen zaterdag 12 maart de uitvaart bij van prins Johann Georg van Hohenzollern. De uitvaart van de zwager van de Zweedse koning vindt in besloten kring plaats in de Hedinger Kirche in Sigmaringen in Duitsland. Dit maakte het Zweedse hof dinsdag bekend.


  Prins Johann Georg von Hohenzollern-Sigmaringen overleed woensdag 2 maart op 83-jarige leeftijd. Hij stierf na een kort ziekbed in een ziekenhuis in München. Prins Johann Georg huwde in mei 1961 met prinses Birgitta van Zweden, de op een na oudste zus van de huidige koning Carl Gustaf. Sinds 1991 leefden zij gescheiden van tafel en bed.

  Naast Brigitta komt haar zus prinses Désirée met haar man baron Niclas Silfverschiöld naar Sigmaringen. Prinses Christina, de jongste zus van Carl Gustaf, is eveneens aanwezig op de uitvaart. Hun oudste zus prinses Margaretha (81) wordt vertegenwoordigd door haar oudste dochter Sybilla von Dincklage.

  8 maart 2016 - 16:38