Finland Nordic Skiiing World Championships 2017

Carl Gustaf (74) gespot op de piste

Het is geen geheim dat de Zweedse royals fan zijn sporten in de sneeuw. Prins Carl Philip en prinses Sofia doen zelf aan langlaufen en ook de rest van de familie is regelmatig te zien bij sportevenementen. Om die reden liet de Zweedse koning zich maar al te graag bijpraten over de stand van zaken rond langlaufwedstrijden van de Zweedse topskiërs.

Hij sprak met medewerkers van Svenska skidförbundet, de Zweedse skibond. Ook bondscoach Anders Byström was daarbij aanwezig. Carl Gustaf kreeg uitleg over hoe de langlaufwedstrijden zijn aangepast aan de coronacrisis. Ook vertelden de mensen van de skibond wat er is veranderd aan de activiteiten die de bond naast de organisatie van wedstrijden ontplooit en wat de impact is van de beperkende maatregelen.

De bondscoach praatte de vorst bij over de prestaties van de Zweedse toplanglaufers in dit seizoen. Samen met Carl Gustaf keek hij ook vooruit naar de komende wedstrijden in Falun en de wereldkampioenschappen die later dit jaar in het Duitse Oberstdorf worden gehouden. Carl Gustaf is een groot skifan en maakt altijd wel een praatje met de Zweedse deelnemers tijdens wedstrijden.

LEES OOK:

4x artistieke Instagramfoto’s van Eloise

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.