×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Besloten herdenkingsconcert voor prins Henrik

  Margrethe komt bijeen met familie en vrienden

  Besloten herdenkingsconcert voor prins Henrik

  Precies een jaar nadat Denemarken afscheid nam van prins Henrik, is de echtgenoot van koningin Margrethe woensdag herdacht. In de paleiskerk van Fredensborg Slot vond een speciaal herdenkingsconcert plaats, waar naast de koninklijke familie ook vrienden, vertegenwoordigers en (oud-)medewerkers bij aanwezig waren.

  Ongeveer 130 gasten woonden de ceremonie bij, onder wie uiteraard koningin Margrethe, kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary en prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie. De Koninklijk Deense Muziekacademie was verantwoordelijk voor het programma. Er werden muziekstukken gespeeld die de muzieksmaak van Henrik weerspiegelden.

  Na het concert volgde nog een kleine bijeenkomst in het paleis. Ook werd er samen met de gasten gegeten.

  Henrik overleed vorig jaar op 13 februari op 83-jarige leeftijd. Een week later vond zijn uitvaart plaats in de Christiansborg Slotskirke in Kopenhagen.

  20 februari 2019 - 15:59