Placeholder

Benedikte en gezin dragen kist Richard

De Deense prinses Benedikte en haar gezin hebben dinsdagmorgen op het voorplein van Slot Berleburg de kist met het stoffelijk overschot van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg uitgeleide gedaan bij de gang van kasteel naar de Evangelische Stadskerk. Daar vindt dinsdagmiddag de uitvaartdienst plaats voor de vorige week maandag onverwacht overleden 'Fürst', zoals Richard in Bad Berleburg werd genoemd.

De familie had kort voor het vertrek van de door de schutterij en boswachters begeleidde lijkwagen al afscheid genomen in de slotkapel waar de kist de afgelopen week stond opgebaard. Prinses Benedikte werd onder meer vergezeld door haar oudste zoon prins Gustav en haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland.

Bij de besloten uitvaartdienst zijn naast de Deense en Griekse koninklijke families onder andere ook de Zweedse koningin Silvia en prinses Madeleine aanwezig, evenals koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Koningin Máxima moet daardoor eerder weg uit het Vredespaleis waar ze dinsdagmorgen de 'Impact Summit Europe' bijwoonde.