×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Benedikte bij scoutingbijeenkomst in Finland

  Deense prinses is beschermvrouwe van OB-PS

  Benedikte bij scoutingbijeenkomst in Finland

  Prinses Benedikte is in Finland. De jongere zus van de Deense koningin Margrethe is daar om een bijeenkomst van de Olave Baden-Powell Society (OB-PS) bij te wonen, zo valt te lezen op de website van het Deense hof.


  Benedikte is beschermvrouwe van de stichting. OB-PS steunt de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) financieel. WAGGGS richt zich op vrouwen en meisjes en is één van de grootste scoutingorganisaties ter wereld. De organisatie heeft ongeveer 10 miljoen leden in bijna alle landen ter wereld.

  De bijeenkomsten in het Finse Tampere beginnen op woensdag 5 augustus. Op zaterdag 8 augustus vindt de laatste dag van de conferentie plaats. OB-PS is vernoemd naar de vrouw van Robert Baden-Powell, de oprichter van de scouting. Op de Facebookpagina van de stichting valt te lezen dat Benedikte dinsdag al aanwezig was bij de opening van de conferentie.

  Eerder deze week had de prinses ook al een afspraak in haar agenda staan. Benedikte reikte maandag cheques uit die bestemd zijn voor educatieve doeleinden en activiteiten voor de jeugd in Zuid-Jutland.

  5 augustus 2015 - 11:25