×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Begrafenis ex-man prinses live op tv

  Ook Oranjes verwacht bij herdenking

  Begrafenis ex-man prinses live op tv

  De begrafenis van Ari Behn, de ex-man van de Noorse prinses Märtha Louise, wordt vrijdag in Noorwegen 'live' uitgezonden op de Noorse televisie. De dood van de voormalige schoonzoon van koning Harald en koningin Sonja maakte diepe indruk in het Scandinavische land. Al ruim een week gaat het in Noorwegen over bijna niets anders dan de schokkende dood van de ex-man van de prinses.


  Vrijdagmiddag om 13 uur zullen miljoenen Noren naar verwachting de tv aanzetten om het afscheid van Ari Behn rechtstreeks te kunnen volgen. De dood van de schrijver en kunstenaar, die van 2002 tot en met 2017 getrouwd  was met prinses Märtha Louise, heeft veel losgemaakt in Noorwegen.  Koning Harald sprak over zijn voormalige schoonzoon in zijn nieuwjaarstoespraak. ‘Wij werden sterk geraakt door de dood van Ari Behn. Het was warm om het medeleven van mensen te ervaren en alle kaarsen die werden aangestoken op het Paleisplein. En er is troost door alle goede herinneringen en de mooie woorden die zijn gezegd over de vader van drie van onze lieve kleinkinderen. Soms is het leven niet te verdragen. Voor sommigen wordt het zo donker dat niets helpt. Zelfs niet de liefde van hun geliefden. Sommigen zien geen andere manier dan het leven te verlaten. Degenen die blijven, moéten leven. Maar armer – zonder degene van wie ze hielden,’ zei hij.

  Kroonprins Haakon en en kroonprinses Mette-Marit zeiden eerder: “Voor ons was Ari een goede vriend, een dierbaar familielid en een geweldige oom, met wie we veel van de kleine en grote momenten van het leven deelden. Het is met grote droefheid dat we de boodschap van zijn overlijden hebben ontvangen. ‘

  Premier Erna Solberg zei: “Ik wil graag mijn diepste deelneming betuigen aan de familie van Ari Behn en hoop dat ze zijn tragische overlijden een plaats kunnen geven. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die van hem hield. ‘

  Ari Behn trouwde op 24 mei 2002 met prinses Märtha Louise in de kathedraal van Nidaros. Hun eerste dochter, Maud Angelica, werd geboren in 2003, en hun tweede dochter Leah Isadora kwam in 2005 op de wereld. De derde dochter van het paar, Emma Tallulah, werd geboren in 2008.

  Naast de Noorse koninklijke familie worden bij de begrafenis ook leden van buitenlandse vorstenhuizen verwacht. In Noorwegen verwacht men ook leden van de Nederlandse koninklijke familie. Koningin Beatrix was het enige buitenlandse staatshoofd die  hem een onderscheiding verleende. Zij gaf hem het groot erekruis met plaque in de Kroonorde van Oranje, een oranje halsband met wit kruis. Hij droeg deze onderscheiding, die zelden wordt verleend,  jarenlang met trots.

  3 januari 2020 - 03:54