×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ballonnen en muziek voor jarige Zweedse koning

  Koninklijke familie keek geamuseerd toe

  Ballonnen en muziek voor jarige Zweedse koning

  De Zweedse koning Carl Gustaf heeft dinsdag zijn 73e verjaardag op traditionele wijze gevierd op de Yttre borggården, het plein naast het Koninklijk Paleis in Stockholm. De muziekkorpsen van marine en leger zorgden voor de muzikale omlijsting, met naast marsmuziek ook nummers van ABBA. Vanaf Skippsholmen achter het paleis werden 21 saluutschoten afgevuurd.

  De koning, die werd vergezeld door prins Carl Philip, inspecteerde de erewacht en nam een korte parade af. Toen was het tijd voor de kinderen die zich al vroeg met hun ouders op de plaats hadden verzameld om de koning te feliciteren en bloemen te geven. Ook kreeg de koning een ballon in de vorm van een draak. Sommige kinderen hadden aanmoediging nodig, andere liepen kordaat af op Carl Gustaf en maakten een diepe buiging.

  Vanuit de geopende ramen van het paleis keek een deel van de koninklijke familie belangstellend en geamuseerd toe. Vooral prinses Estelle liet zich op de verjaardag van haar opa niet onbetuigd, terwijl haar broertje prins Oscar op de arm van vader prins Daniel voorzichtig zwaaide naar het publiek. Prinses Sofia had haar kinderen niet meegenomen en prinses Madeleine was met haar gezin in Florida gebleven.

  30 april 2019 - 16:29