×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Arrestatie na roof Zweedse historische kronen

  Arrestatie na roof Zweedse historische kronen

  De Zweedse autoriteiten hebben een arrestatie verricht voor de spectaculaire kronenroof van koning Karl IX en koningin Kristina. De politie kon de verdachte woensdag aanhouden.


  Eind juli werden uit de kathedraal van Strängnäs twee kostbare eeuwenoude kronen en een rijksappel gestolen. In de kathedraal bevinden zich de graven van Karl IX en Kristina. In de tijd dat zij werden begraven in de zeventiende eeuw was het gebruikelijk om dat te doen met speciaal gemaakte symbolen van hun waardigheid, zoals een koningskroon en scepter. Later zijn die kostbaarheden uit de tombes gehaald en tentoongesteld in de kerk.

  De dieven gingen er na de roof met een boot vandoor. Van hen ontbrak tot dusver elk spoor. Van de koninklijke regalia is nog niet teruggevonden. De kans bestaat dat de diamanten en edelstenen uit de kronen uiteindelijk opduiken op de zwarte markt van Amsterdam of Antwerpen, waar ze los kunnen worden verkocht.

  13 september 2018 - 11:45