Ah nee! Babyolifantje overleden

Een van de olifanten van de Zweedse koning Carl Gustaf is dood. Prince, nog geen twee jaar oud en nog maar een baby, overleed onverwacht in de dierentuin van Stockholm.

Dat royals huisdieren hebben is niet zo raar. Olifanten zijn weer wel bijzonder. En het is niet alleen Carl Gustaf die ze heeft. Ook koningin Margrethe van Denemarken heeft olifanten.

Het verhaal erachter verklaart alles. Prince was de zoon van Bua, een andere olifant van Carl Gustaf, en Tonsak, die eigendom is van koningin Margrethe van Denemarken. De twee werden ooit geschonken door koning Bhumibol van Thailand en leven in Stockholm.

Het is onduidelijk wat de dood van Prince heeft veroorzaakt. De dierentuin wacht op testresultaten en een onderzoek van het Zweeds Veterinair Instituut.

Het personeel van Kolmården Zoo is dankbaar voor de korte maar fijne tijd die ze met de kleine Prince hebben gehad. In een persbericht staat: ‘Vanaf zijn geboorte is Prince geliefd geweest. Hij heeft zoveel vreugde gegeven, niet alleen aan ons die in Kolmården werken, maar aan al onze gasten. Het is een groot verdriet voor de olifantenkudde, alle verzorgers die vanaf zijn geboorte voor hem hebben gezorgd en voor ons allen die zijn geweldige persoonlijkheid bij Kolmården hebben mogen ervaren. Onze speelse olifantenjongen heeft ons verlaten.’

LEES OOK:

MÁXIMA GAAT NAAR CREMATIE BHUMIBOL

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Royalcentral