France People Chirac Funeral

Aan deze nieuwe baan begint prins Joachim

Prins Joachim van Denemarken gaat, na enige weken vertraging, aan de slag op de Deense ambassade in Parijs in zijn nieuwe functie als defensieattaché. Donderdag plaatste Joachim op Instagram een foto van zichzelf en echtgenote prinses Marie met mondkapjes bij het ambassadegebouw met de tekst: “Blij om hier elke dag te komen”.

De bedoeling is dat Joachim in een rustig tempo en in eerste instantie vanuit huis aan het werk gaat. De prins werd begin juli tijdens zijn vakantie op het koninklijke wijngoed Château de Cayx in het zuiden van Frankrijk getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. De 51-jarige Joachim, jongste zoon van koningin Margrethe, woont al een jaar met zijn echtgenote en hun kinderen Henrik en Athena in Frankrijk.

Aanvankelijk was het plan dat hij eind augustus weer aan de slag zou gaan, maar dat kwam te vroeg. Volgens medische experts had Joachim het geluk dat medische hulp snel en adequaat kon worden geboden. Eerst in Cahors en daarna in het universitair ziekenhuis van Toulouse. Daar werd de bloedprop verwijderd. Doktoren verklaarden dat de prins geen blijvende schade heeft opgelopen.

LEES OOK:

Fryslân wil dat koningspaar weer terugkomt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.