Ingrid Alexandra

Feest! Ingrid Alexandra is 18

Feest! Ingrid Alexandra 18

Ze kreeg een heel bijzonder cadeau.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de Noorse kroonprinses vandaag haar 18e verjaardag viert. Een week lang zijn er activiteiten geweest. Door corona op een laag pitje, maar toch.

Tussen alle cadeaus zat iets toch wel bijzonders: een grote meerderheid van alle jonge Noren steunt de monarchie.

In opdracht van tv-zender NRK vroeg onderzoeksbureau Norstat 1.000 Noren tussen 16 en 20 jaar naar hun mening over de monarchie. Het resultaat is dat 76 procent van de jongeren de monarchie steunt. Meer dan 80 procent zegt te geloven dat de Noorse monarchie zal blijven bestaan, zodat prinses Ingrid Alexandra op een dag koningin zal zijn.

De jongeren die NRK in het kader van het onderzoek heeft gesproken, zeggen dat zij de indruk hebben dat de koninklijke familie goed werk verricht en Noorwegen op een goede manier vertegenwoordigt in het buitenland.

Echt een verrassing is het niet, met de goedlachse koning Harald aan het roer en Mette-Marit en Haakon als troonopvolgers. De jarige job is een spontane een warme meid.

De beste peiling voor het Noorse koningshuis ooit was toen koning Harald zijn 25-jarig regeringsjubileum vierde, toen 84% van de bevolking de monarchie steunde.

LEES OOK: 

KIJKEN! NOORSE ROYALS OP DE LANGE LATTEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Royalcentral