×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zus Saudische kroonprins betrokken bij gewelddaad

  Spoorloze Hassa krijgt boete van 10.000 euro

  Zus Saudische kroonprins betrokken bij gewelddaad

  Een zus van de roemruchte Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, Hassa bin Salman, is in Parijs veroordeeld tot een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van tien maanden wegens betrokkenheid bij de mishandeling van een loodgieter.

  Die verrichtte in 2016 werkzaamheden in haar appartement in Parijs. Daarbij kwam het tot een conflict en Hassa heeft volgens het oordeel haar lijfwacht opdracht gegeven het slachtoffer toe te takelen. Ze zou de vakman ook hebben vernederd.

  Volgens het verhaal van het slachtoffer ontstak de prinses in woede toen de loodgieter een opname nam van de kamer waar hij aan het werk moest. De vrouw tierde dat hij foto’s aan de roddelpers wilde verkopen. Hij zou zijn geslagen, vastgebonden en gedwongen zijn de voeten van de prinses te kussen. Er is al een arrestatiebevel tegen Hassa uitgevaardigd eind 2017, maar ze is niet meer in Frankrijk verschenen.

  Haar 34-jarige broer geldt als de sterke man in Saudi-Arabië die meedogenloos zijn macht uitbreidt. Hij wordt gezien als de drijvende kracht achter het bloedvergieten in Jemen en als het brein achter de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, begin oktober in het Saudische consulaat in Istanbul.

  12 september 2019 - 16:44