×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zoektocht naar de heiligste wateren

  Welk water is heilig genoeg voor Thailand?

  Zoektocht naar de heiligste wateren

  Welk water is heilig genoeg om dienst te doen bij de kroningsplechtigheid van koning Vajiralongkorn? Met die moeilijke opdracht worden ambtenaren erop uit gestuurd om meer dan honderd rivieren, stromen en beken te beoordelen. Ze moeten de meest geschikte waterbronnen vinden voor het heilige water dat in mei bij de ceremonie wordt gebruikt.


  Bij de laatste kroningsplechtigheid, in 1950 voor koning Bhumibol, kwam het heilige water uit achttien verschillende waterbronnen in achttien verschillende provincies. Dit keer moet ook de juiste mix worden gevonden voor het water dat op 4 mei in het Grand Palace in Bangkok over de handen van koning Vajiralongkorn zal worden gegoten bij de kroning. Ter ere van de kroning wordt volgende maand ook een stekje van een heilige bodhiboom uit Anuradhapura in Sri Lanka overgebracht en geplant in Ayutthaya. De heilige boom zou tweeduizend jaar oud zijn en door de boeddhistische koning Ashoka zijn geplant.

  23 januari 2019 - 17:42