Zo vragen Harry en Kate aandacht voor mentale gezondheidsproblemen

William en Kate zetten zich al lange tijd in voor mentale gezondheidsproblemen en hebben nu een radiospotje ingesproken om nog meer aandacht te vragen. William en Catherine waren naast andere Britse beroemdheden te horen in het spotje van een minuut, dat vrijdagmiddag op alle Britse radiozenders tegelijkertijd te horen was.

Ook profvoetballer David Beckham, zangeres Anne-Marie en tv-kok Jamie Oliver doen mee aan de campagne. In het spotje benadrukken de sprekers het belang van mentale gezondheid en in het bijzonder het belang ervan tijdens een mondiale pandemie. Zo zegt Beckham dat het belangrijk is begrip voor elkaar te hebben en vult Oliver hem aan dat we net zoals voor fysieke gezondheid, ook goed voor mentale gezondheid moeten zorgen.

De royals zijn aan het einde van het spotje te horen. Zij benadrukken met elkaar in gesprek te blijven over het mentaal welzijn. “Want dat is wat ons als mensen verbindt”, aldus Catherine. De campagne vindt plaats in het teken van Mental Health Awareness Week, die van 10 tot 16 mei loopt in het Verenigd Koninkrijk. Met deze week wordt er door diverse organisaties stilgestaan bij mentaal welzijn.

LEES OOK:

Harry over zijn leven: ‘‘Het is een mix tussen The Truman Show en een dierentuin’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.