Switzerland Liechtenstein Diplomacy

Zo denkt erfprins Alois van Liechtenstein over verplichte vaccinatie

De 52-jarige erfprins Alois van Liechtenstein is langzamerhand gewend geraakt aan videobellen. Dat vertelde hij in een nieuwjaarsinterview met de Liechtensteinse radio. “Ik heb tot vorig jaar nauwelijks videoconferenties gedaan, maar nu hoort het bij de dagelijkse routine”, vertelt Alois, die sinds 2004 de vorstelijke taken overneemt van zijn vader Hans Adam II.

De prins werd in het interview ook gevraagd over zijn mening over het coronavaccin. Alois liet weten zich zeker te zullen laten inenten, maar dat vaccineren niet verplicht kan worden gesteld. “Dat werkt niet”, zei hij. Liechtenstein volgt bij het vaccineren het voorbeeld van buurland Zwitserland, dat voorzichtig en zeer secuur te werk gaat. “Als dat land een vaccin goedkeurt dan kun je er zeker van zijn dat het goed is.”

Ook had Alois een waarschuwing. Zo lang niet duidelijk is of het vaccin ook verspreiding van het virus tegengaat en hoe lang het vaccin werkzaam is, moet niemand erop rekenen dat snel weer alle grenzen opengaan en dat er volop kan worden gereisd.

LEES OOK:

Gaat Willem-Alexander zich wel of niet inenten?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.