×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zieke keizer Akihito moet weer afzeggen

  Zieke keizer Akihito moet weer afzeggen

  Keizer Akihito kampt weer met gezondheidsproblemen. De 83-jarige Japanse keizer heeft lichte koorts en kon daarom maandagochtend niet naar een rituele ceremonie.


  Volgens het keizerlijk hofagentschap is de afspraak ‘voor de zekerheid’ afgezegd, meldt het Japanse persbureau Kyodo. Akihito kreeg afgelopen weekeinde een griepprik en heeft mogelijk als gevolg daarvan wat koorts. De lichaamstemperatuur van de keizer daalde maandag alweer, volgens het keizerlijk hofagentschap heeft hij geen tekenen van verkoudheid of andere ziektes.

  Vorige maand zat Akihito ook in de lappenmand. Een flinke verkoudheid had tot gevolg dat de keizer zijn traditionele eindejaarslunch met de premier moest afzeggen.

  Akihito liet afgelopen zomer weten zich af te vragen hoe lang hij, gezien zijn hoge leeftijd, nog in staat is alle keizerlijke taken uit te voeren. Sindsdien zoekt de Japanse regering naar een mogelijkheid de keizer af te laten treden. Het lijkt erop dat Akihito niet voor eind 2018 af kan treden.

  30 januari 2017 - 11:08