×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander heeft niets met fanatieke sportouders

  De koning is een betrokken maar neutrale supporter

  Willem-Alexander heeft niets met fanatieke sportouders

  Koning Willem-Alexander probeert regelmatig bij zijn dochters te kijken als ze een hockeywedstrijd spelen. Een heel fanatieke ouder langs de zijlijn is hij echter niet. “Daar houd ik niet zo van”, zei Willem-Alexander in gesprek met het Jeugdjournaal bij de opening van de Koningsspelen in Lemmer.

  “Ik kan nooit genoeg komen kijken”, zei de koning. “Als ik de kans krijg, ga ik wel met ze mee om te kijken naar de wedstrijden. Ik probeer een neutrale ouder te zijn. Vooral om te kijken hoe ze het doen. Soms gaat het wat minder, soms goed. Vreugde moet je delen, maar ook bij de verdrietige momenten moet je er staan om ze te ondersteunen.”

  Willem-Alexander vertelde verder dat hij zelf helaas geen tijd heeft om aan teamsport te doen. “Ik zou het wel heel graag willen”, zei hij. De koning doet vooral aan fitness. “Een beetje krachttraining en duursport zoals lopen, fietsen en roeien”, aldus Willem-Alexander. Verder vindt hij het leuk om zo nu en dan een potje te tennissen, paard te rijden of in de bergen te wandelen of te skiën. “Allemaal prachtig.”

  Water

  Het thema van de Koningsspelen is dit jaar ‘water drinken’. Dat vindt de koning erg belangrijk, zo stipte hij aan. “Ik drink zelf heel veel water. Meer dan genoeg. Het is heel gezond. Ik moedig iedereen aan, ook bij ons thuis, om veel water te drinken.”

  Willem-Alexander vertelde ook dat hij het leuk vindt om het enthousiasme te zien overal waar hij komt. Dat veel mensen het ook spannend vinden, vindt de vorst normaal. “Een beetje spanning hoort daar bij. Het is ook een beetje mijn rol om te doen alsof het allemaal prima gaat. Dan relaxen mensen en wordt die spanning gezelligheid.”

  12 april 2019 - 13:20