×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima naar Japan voor inhuldiging

  Koningspaar woont eind oktober troonsbestijging bij

  Willem-Alexander en Máxima naar Japan voor inhuldiging

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen 22 en 23 oktober af naar Japan. In Tokio wonen ze de formele troonsbestijging bij van de Japanse keizer Naruhito, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekendgemaakt.

  Het koningspaar is aanwezig bij de inhuldigingsceremonie en het staatsbanket ter ere daarvan. Beide gelegenheden vinden plaats in het keizerlijk paleis. Een dag later schuiven Willem-Alexander en Máxima aan voor een banket dat door minister-president Abe en zijn echtgenote wordt georganiseerd.

  Keizer Naruhito trad op 1 mei aan nadat zijn vader keizer Akihito een dag eerder was afgetreden. Voor de formele troonsbestijging, de zogenoemde ‘Sokuirei Seiden no gi’-ceremonie, heeft Japan buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd. Eerder werd al bekend dat onder anderen de Britse prins Charles en de Chinese vicepresident Wang Qishan aanwezig zijn.

  Voor Willem-Alexander is het de tweede keer dat hij de ‘Sokuirei Seiden no Gi’-ceremonie bijwoont. In november 1990 was hij ook aanwezig bij de inhuldiging van Naruhito’s vader keizer Akihito. Naruhito was bovendien samen met zijn vrouw Masako in 2013 bij de inhuldiging van Willem-Alexander als koning.

  30 augustus 2019 - 16:06