×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wereldbeker even in handen koning Bhutan

  Trofee op 'wereldtoernee'

  Wereldbeker even in handen koning Bhutan

  Het was een bijzonder moment voor koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck van Bhutan. Voor het eerst kon hij zijn handen leggen op ‘s werelds meest begeerde voetbaltrofee, de wereldbeker waar komende zomer om wordt gestreden in Brazilië.


  De beker is op dit moment op toernee door de wereld en bevond zich één dag in het Himalaya-koninkrijk. Daar poseerde de jonge koning met de trofee die voor het voetbalteam van zijn land nog niet lijkt weggelegd. Bhutan staat op de wereldranglijst van de FIFA momenteel op de 115e plaats, de hoogste positie ooit.

  De FIFA is in 2006 begonnen met de toernee van de wereldbeker, een rondreis die gelijkenis vertoont met het de hele wereld ronddragen van het olympisch vuur voorafgaand aan Olympische Spelen. In de aanloop naar het WK in Brazilië wordt de beker in 88 landen tentoongesteld, een reis van 149.577 kilometer, volgens wereldvoetbalbond FIFA.

  Vertrekpunt was op 12 september Rio de Janeiro en inmiddels is de cup in Azië, waar onder meer Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten werden aangedaan. Inmiddels is de trofee alweer in Nepal, van waaruit zij verdergaat naar India en Myanmar. Nederland komt op 19 en 20 maart 2014 aan de beurt.

  21 december 2013 - 20:32