Wereldbeker even in handen koning Bhutan

Het was een bijzonder moment voor koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck van Bhutan. Voor het eerst kon hij zijn handen leggen op ‘s werelds meest begeerde voetbaltrofee, de wereldbeker waar komende zomer om wordt gestreden in Brazilië.

De beker is op dit moment op toernee door de wereld en bevond zich één dag in het Himalaya-koninkrijk. Daar poseerde de jonge koning met de trofee die voor het voetbalteam van zijn land nog niet lijkt weggelegd. Bhutan staat op de wereldranglijst van de FIFA momenteel op de 115e plaats, de hoogste positie ooit.

De FIFA is in 2006 begonnen met de toernee van de wereldbeker, een rondreis die gelijkenis vertoont met het de hele wereld ronddragen van het olympisch vuur voorafgaand aan Olympische Spelen. In de aanloop naar het WK in Brazilië wordt de beker in 88 landen tentoongesteld, een reis van 149.577 kilometer, volgens wereldvoetbalbond FIFA.

Vertrekpunt was op 12 september Rio de Janeiro en inmiddels is de cup in Azië, waar onder meer Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten werden aangedaan. Inmiddels is de trofee alweer in Nepal, van waaruit zij verdergaat naar India en Myanmar. Nederland komt op 19 en 20 maart 2014 aan de beurt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen