Prince Philip Moves To New Hospital After Two Weeks

Welke royals rijden of reden motor?

Eerder dit jaar stierf prins Philip. Je zult waarschijnlijk al veel weten over de geliefde van Queen Elizabeth, maar wist je ook dat hij ervan hield om motor te rijden? In 1949 was hij bijvoorbeeld een gaststarter bij de Isle of Man TT. Ook reed hij op de koninklijke landgoederen regelmatig rond op een kleine motor. Wellicht dat hij zelfs zijn motorkleding online kocht, net zoals veel andere motorrijders tegenwoordig doen. Er zijn overigens nog veel meer royalty’s die ervan hielden of houden om op een motor te rijden.

Prins Albert van Monaco 

Met name de Britse royalty’s zie je vaak terug op motorfietsen, maar ook in andere landen kunnen ze er wat van. Bovenaan die lijst moet de voormalige playboy Prins Albert van Monaco staan, die, naast het bobsleeën voor het kleine vorstendom in vijf opeenvolgende Olympische Spelen, ook een groot motorsportliefhebber is en, in zijn jongere jaren tenminste, af en toe een motorrijder was…

Prins William

De liefde van de hertog van Cambridge voor motors, samen met die van zijn broer, is goed gedocumenteerd, hoewel Prins William zijn avonturen in recentere jaren moest inperken vanwege zowel zijn verantwoordelijkheden als vader en zijn volgorde van troonopvolging. Desondanks reed hij in het verleden onder meer op een Triumph Daytona 600 en 675, terwijl een Ducati 1098 ook nog gebruikt is door Prins William. 

Koning Juan Carlos van Spanje

Hoewel koning Juan Carlos in 2014 afstand deed van de Spaanse troon, nu in diskrediet is gebracht en in ballingschap leeft, was de voormalige vorst ook een bekende motorfan, reed hij vaak incognito door Madrid aan boord van zijn MV Agusta en reikte hij regelmatig de prijzen uit tijdens de Grand Prix van Spanje. Maar ja, we wisten altijd al dat Spanje over het algemeen gek is op motors!

Prins Harry

Het kleine broertje van William is de laatste tijd misschien een wat controversieel figuur, maar hij komt bijna overeen met William als het gaat om liefde voor fietsen. Een andere voormalige Triumph Daytona 675-rijder, de nu hertog van Sussex, staat erom bekend dat hij tijdens zijn militaire tour in Afghanistan op motors heeft gereden. 

Koningin Elizabeth II

Ja, ook Koningin Elizabeth II zelf heeft op motors gereden toen ze nog erg jong was! Dit deed ze in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog bij de Auxiliary Territorial Service. Hierbij leerde ze hoe ze op militaire motorfietsen moest rijden, waar foto’s van gemaakt zijn.