Thailand Royalty

Wauw, aan deze regels is de verjaardagsviering van de Thaise koning gebonden

In Thailand viert koning Vajiralongkorn eind deze maand zijn verjaardag, al is het nog maar de vraag of hij daar zelf bij aanwezig zal zijn. Hoe dan ook moeten de vierders zich aan forse regels houden.

De vorst wordt 68. En is doorgaans meer in Duitsland, dat hij als zijn tweede thuis beschouwt, te vinden dan in Thailand. Vanochtend bracht hij een heel kort bezoek aan zijn eigen land, waarmee de teller op slechts 5 dagen aanwezigheid in Thailand kwam te staan, in 2020 tot nu toe.

Toch moet ook bij afwezigheid van de koning zijn verjaardag wel degelijk gevierd worden. Zo zijn de regels in het Aziatische land. En die viering is dan ook nog eens aan allerlei regels gebonden. Om er een paar te noemen:

Alle steden, provincies en ministeries moeten straten versieren, felicitatieboeken klaarleggen en plechtigheden organiseren. Ook moeten zij zorgen voor een altaar, waar de machtige koning geëerd kan worden.

Alle websites van bedrijven en instanties moeten een gelukswens brengen aan de koning. Banken kiezen er bijvoorbeeld voor om een portret van Vajiralongkorn te tonen op het scherm van hun geldautomaten.

Iedereen wordt aangemoedigd in de maand juli gele kleding te dragen. De koning is geboren op een maandag en de kleur geel is in Thailand verbonden met die dag.

Alle openbare gebouwen moeten voorzien worden van witte en gele doeken, de belangrijkste wegen moeten feestverlichting krijgen.

Lees ook:

Thaise prinses weer thuis na ziekenhuisopname

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen