×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Walnootboom voor vorstenpaar Liechtenstein

  Walnootboom voor vorstenpaar Liechtenstein

  Vorst Hans Adam II van Liechtenstein en zijn vrouw vorstin Marie hebben maandag op de Streuobstwiese naast het kasteel in Vaduz een walnootboom geplant ter gelegenheid van hun gouden huwelijk eerder dit jaar. De boom is een geschenk van de regering van Liechtenstein, en moet nog jaren aan het bijzondere huwelijksjubileum herinneren.


  De boom is met opzet in de herfst geplant, opdat deze de komende maanden wortel kan schieten en volgend jaar al kan uitgroeien. Premier Adrian Hasler hielp het gouden bruidspaar bij het scheppen van de aarde rond de boom, terwijl andere leden van de regering en het parlement toekeken. Aan het planten van de boom ging een ontvangst in het vorstelijk kasteel vooraf.

  Volgens Hasler is met opzet voor deze boom gekozen. 'Een walnoot is een mooi symbool voor het vorstenpaar en hun jubileum. Hij toont de sterke verworteling met de bodem, naast de mogelijkheid zich op termijn naar alle horizonnen uit te strekken. De regering wil het doorluchtige vorstenpaar van harte nog vele gelukkige en gezegende jaren samen toewensen', aldus de premier.

  Hans Adam huwde op 30 juli 1967 met de vijf jaar oudere gravin Marie Aglaë Kinsky Wchinitz und Tettau; het was liefde op het eerste gezicht geweest, vertelde Hans Adam (72) eerder dit jaar.

  7 november 2017 - 11:05