×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Moeder Thaise koning ontvangt nieuwe titel

  Sirikit zal de titel koningin-moeder dragen

  Moeder Thaise koning ontvangt nieuwe titel

  De Thaise koning Vajiralongkorn heeft zondag zijn moeder koningin Sirikit de nieuwe titel van ‘koningin-moeder’ verleend. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid vol rituelen in de Amarindra Vinijaya troonzaal in het koninklijk paleis in Bangkok. Tijdens de ceremonie gaf de koning ook aan andere familieleden nieuwe titels.

  Sirikit (86) is sinds het onverwachte huwelijk van de koning en zijn kroning zaterdag niet langer dé koningin. Dat is nu generaal Suthida, de vierde echtgenote van Vajiralongkorn. Die moet getuige haar optreden bij de plechtigheden dit weekeinde, nog wennen aan haar nieuwe rol als koningin. Zondagmiddag stapte ze dapper in uniform mee in de koninklijke processie.

  De koningin-moeder ontbrak zoals verwacht bij alle plechtigheden. Ze heeft enkele jaren geleden een beroerte gehad en is sindsdien niet meer echt in het openbaar getreden. Alleen af en toe worden nog foto’s van naar verspreid, wanneer haar zoon op verjaardagsbezoek gaat bijvoorbeeld.

  Ernstige gezondheidsproblemen

  De Thai kregen zondag te zien dat meer leden van de koninklijke familie ernstige gezondheidsproblemen hebben. Prinses Chulabhorn, de jongste zus van de koning, die verschillende kwalen heeft, moest tijdens de plechtigheid zondagmorgen overeind worden gehouden door verplegers. Prinses Soamsawali, de eerste echtgenote van Vajiralongkorn, zat in een ziekenhuisstoel. Zij werd eerder dit jaar getroffen door een beroerte.

  De koning bevestigde zijn zus prinses Sirindhorn als nummer vier van de koninklijke familie, na het koningspaar en de koningin-moeder. De twee dochters en het enige nog erkende zoontje, prins Dipangkorn, kregen ook koninklijke promotie hetgeen zich uitte in nieuwe onderscheidingen en een langere titel.

  Onderdeel van het ritueel was het neerknielen voor Vajiralongkorn om gezalfd te worden en heilig water te ontvangen, alsmede de nieuwe koninklijke onderscheiding.

  5 mei 2019 - 19:25