×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vrije hand voor Thaise koning

  Hij mag zelf kroningsdatum bepalen

  Vrije hand voor Thaise koning

  Koning Vajiralongkorn van Thailand mag zelf de datum kiezen voor zijn kroning. De regering heeft daarover niets te zeggen, zo verklaarde premier en juntaleider generaal Prayuth Cha-o-cha tijdens zijn wekelijkse persconferentie.


  Vajiralongkorn werd in oktober 2016 automatisch koning door het overlijden van zijn vader koning Bhumibol, die een jaar later plechtig werd gecremeerd. Sindsdien wachten de Thai op de aankondiging van de omvangrijke kroningsplechtigheden.De premier had aanvankelijk gezegd dat de koning gekroond zou worden voor de parlementsverkiezingen die nu voor februari 2019 op de rol staan. Maar inmiddels lijkt de tijd te kort om de kroning nog voor die tijd te organiseren. ,,Het is aan de koning, u zult moeten wachten tot een koninklijk decreet”, aldus Prayuth.

  21 november 2018 - 13:55