prinses marie Liechtenstein Royalty

Vorstenpaar Liechtenstein krijgt allereerste coronavaccinatie

De 75-jarige vorst Hans Adam en 80-jarige vorstin Marie van Liechtenstein hebben zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft het Liechtensteinse ministerie voor Maatschappij, waaronder ook de gezondheidszorg valt, bekendgemaakt. Van de gang naar Haus St Florin, waar de inenting plaatsvond, werd ook een foto verspreid die vrijdag op de voorpagina’s van de Liechtensteinse kranten prijkte.

“Het vorstenpaar maakte graag gebruik van het aanbod van een vaccinatie, ook om een voorbeeld te geven van hoe belangrijk een vaccinatie is voor het verlichten van de belasting van het gezondheidssysteem en voor een terugkeer naar de normaliteit”, aldus een toelichting van het ministerie.

Dokter Christoph Wanger, die het vorstenpaar ook een korte toelichting gaf op het vaccinatieprogramma, gaf de prik. Vorst Hans Adam, die in 2004 de dagelijkse taken van de regering overdroeg aan zijn zoon erfprins Alois, droeg bij de gelegenheid een passend mondkapje met de vlag en het kroontje van Liechtenstein.

LEES OOK:

Queen verliest vertegenwoordiger in Canada vanwege ‘‘vernietigende werksfeer’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.