×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prins Ali geeft strijd voorzitterschap FIFA op

  Sepp Blatter blijft voorzitter wereldvoetbalbond

  Video: prins Ali geeft strijd voorzitterschap FIFA op

  Prins Ali bin-Al Hussein van Jordanië heeft zich teruggetrokken in de verkiezingsstrijd om het FIFA-voorzitterschap. Sepp Blatter blijft hierdoor voorzitter van de wereldvoetbalbond. Prins Ali bin-Al Hussein trok zich vlak voor de tweede stemronde in Zürich terug.


  In de eerste ronde had Blatter 133 stemmen gekregen tegen 73 voor Ali. Dat was niet genoeg om de benodigde tweederdemeerderheid te krijgen. "Ik bedankt jullie voor de steun', zei prins Ali. "Ik heb fijn met jullie samengewerkt. Daar wil ik iedereen voor bedanken.''

  Laatste speech

  Prins Ali had tijdens zijn laatste speech voor de verkiezing nogmaals aangedrongen op veranderingen. "Het is nu tijd een belangrijke stap te zetten'', hield de enige overgebleven uitdager van Sepp Blatter de vertegenwoordigers van de 209 stemgerechtigde bonden voor.

  De Jordaniër mocht de aanwezigen in de grote zaal van het Hallenstadion in Zürich als eerste een kwartiertje toespreken. "Nu is de tijd om te veranderen'', hield hij hun voor. "Dat moeten we zij aan zij doen. Als een grote democratische familie. De ogen van de wereld zijn op ons gericht. We moeten bewijzen dat we kunnen samenwerken in een organisatie waar iedereen trots op kan zijn. Een organisatie die democratisch en transparant is. Het zou voor mij een grote eer zijn als jullie op me stemmen. Er gloort weer hoop en de zon gaat weer schijnen.''

  29 mei 2015 - 21:06