×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: koninklijk huwelijk in Servië

  Video: koninklijk huwelijk in Servië

  De Servische prins Mihailo Karadjordjevic, een kleinzoon van koning Aleksandar I, heeft zondag het jawoord gegeven aan Ljubica Ljubisavljevic. De kerkelijke inzegening van het huwelijk vond plaats in de St George kerk in Oplenac, waar zich ook de graven bevinden van de leden van het Servisch-Joegoslavisch koningshuis.


  Prins Mihailo is zoon van wijlen prins Tomislav, de tweede zoon van de in 1934 in Marseille vermoorde Aleksandar en broer van de laatste Joegoslavische koning Petar II. Tomislav verliet na de moord op zijn vader op jonge leeftijd Joegoslavië en leidde na de Tweede Wereldoorlog een leven in ballingschap om pas in 1991 voor het eerst terug te keren, zes jaar na de geboorte van Mihailo, een kind uit zijn tweede huwelijk.

  Mihailo en zijn bruid hebben eerder al een burgerlijke huwelijksceremonie gehad in Londen. Het huwelijksfeest is gepland in het koninklijk paleis in Belgrado, dat wordt beheerd door kroonprins Aleksandar II, een achterneef van de bruidegom.

  24 oktober 2016 - 13:08