×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Koning Tupou VI van Tonga gekroond

  Tijdens kerkelijke ceremonie in Nuku'alofa

  Video: Koning Tupou VI van Tonga gekroond

  De koning van Tonga is zaterdag gekroond. De kroningsplechtigheid van koning Tupou VI had plaats in een kerk in Nuku’alofa, de hoofdstad van de Pacifische eilandstaat. Daarbij waren staatshoofden en veel hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.


  Tupou VI regeert al sinds maart 2012, maar eerder was er op de begroting geen ruimte voor een formele kroning. Het is voor Tonga de tweede kroning in zeven jaar tijd. In augustus 2008 werd de oudere broer van de huidige koning gekroond, George Tupou V. Tupou VI kwam op de troon door het plotselinge overlijden van zijn broer die slechts 63 jaar is geworden.

  Kroonprins Naruhito van Japan en zijn vrouw prinses Masako waren zaterdag getuige van de kroning van Tupou VI van Tonga.

  Mantel

  De kroningsceremonie was soberder dan die zijn broer, die verzot was op de pracht en praal van een ceremonie in Britse stijl. Wel droeg Tupou een hermelijnen mantel toen hij de koningskrooon kreeg opgezet. Ook koningin Nanasipauu droeg een hermelijnen cape. Voor de festiviteiten, die al een week gaande zijn, was slechts ééntiende van het bedrag beschikbaar dat in 2008 werd uitgegeven.

  Na afloop van de ceremonie volgde een lunch voor de genodigden. Kroonprins Naruhito en Masako zaten aan tafel naast prinses Pilolevu, de zus van de koning.

  5 juli 2015 - 11:40