×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video – Keizer Akihito viert 82e verjaardag

  Balkonscène met Japanse keizerlijke familie

  Video – Keizer Akihito viert 82e verjaardag

  De Japanse keizer Akihito vierde woensdag zijn 82e verjaardag. Hij nam de gelegenheid te baat om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. "Met elk jaar dat voorbijgaat, zullen er meer Japanners zijn die nooit oorlog meegemaakt hebben", zei hij. "Maar ik geloof dat het voor de toekomst van Japan van groot belang is dat we een grondige kennis hebben van de laatste oorlog en er diep over nadenken."


  De keizer deed zijn uitspraken tijdens een persconferentie, die onlangs plaatsvond. De media mochten er pas op zijn verjaardag over berichten. Er mocht tijdens de persconferentie één vraag worden gesteld aan Akihito, meldt The Japan Times. Op zijn verjaardag verscheen de keizer op het balkon van het Keizerlijk Paleis in Tokio, samen met keizerin Michiko.

  Akihito stond ook stil bij de slachtoffers van natuurrampen in 2015. En hij prees de Japanse wetenschappers die Nobelprijzen wonnen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry stuurde, mede namens president Obama, woensdag zijn felicitaties naar de keizer.

  23 december 2015 - 10:39